Млад, неопитен и изключтелно притеснен от камерите преводач превърна предстравянето на новия треньор на Ботев Пловдив Душан Керкез в истинско фиаско. Младото момче, което сигурно владее перфектно английски и немски, "си глътна езика" пред повече от 30 представители на медиите, които го гледаха в устата, докато той превеждаше думите на Керкез и Артур Платек. Новият наставник на канарчетата избра да говори на английски, а Платек на немски. От клуба явно тотално подцениха този момент и със сигурност не бяха тествали младежа, който преведе около 10% от това, което казаха Платек и Керез. Освен това футболната терминология явно не бе силната страна на преводача, което направи превода му да звучи още по-непрофесионално. 

Ето думите на Платек и Керез, които все пак преводача, успя да представи пред медиите:

Артур Платек:

Днес искаме да ви представим новия старши-треньор на Ботев Пловдив. С него и с мен от днес задачата е, да издигнем Ботев на ново ниво. Много се радвам да го представим пред такъв голям журналистически интерес. Александър Петрович ще е негов помощник, както и Ферейра, Дилян Илиев – треньор на вратарите, Игор Делибашич ще е кондиционен треньор. Разговаряхме с много треньори и мисля, че избрахме правилния за нас. Той е прекрасен човек и добър професионалист. Неговите отбори са се представяли на много добро ниво. Аз и Душан имаме еднаква визия за отбора. Нашите цели са да играем в европейските турнири. Познавах се лично с Керез преди да започнем преговори с него.

Душан Керкез:

Добър ден. Знам, че езиците ни са близки, но за сега ще говоря на английски, докато не подобря моя български. Благодаря за доверието на спортния директор и собственика. След като се запознах с тях ми бе лесно да приема офертата.  Слушал съм много за Ботев Пд, а в Сърбия сме добре запознати с българския футбол. Знам за феновете, знам за историята, знам всичко, което трябва за Ботев Пд. За това за мен решението бе лесно. Трябва да започнем да гоним резултати, за да се стабилизираме, разбира се аз не съм магьосник и ще трябва много работа. Видях, че имаме добри играчи, но на тях им трябва сплотяване и повече баланс. Искам да продължим това, което бе постигнато последните два мача. Искам да променим манталитета на играчите, тъй като заради лошите резултати те са загубили вярата в себе си.

Пресконференция на Ботев Пд

Днес представиха новия наставник на канарчетата