Болоня спечели с 2:1 срещу новака Каляри в мач от 3-тия кръг на Серия “А”. Победата за домакините дойде след пълен обрат през второто полувреме, като първо Зито Лувумбо откри за сардинци (22’), но с попадения на Джошуа Зиркзее (59’) и Джовани Фабиан (89’) домакините се поздравиха с успеха.

Домакините имаха първата чиста ситуация в мача, като още в 7-ата минута Йеспер Карлсон нацели страничния стълб на Каляри. Сардинци обаче откриха резултата в 22-рата минута, когато анголският нападател Зито Лувумбо напредна добре и с хубав удар не остави шансове на стража на Болоня Лукаш Скорупски - 0:1 за гостите.

Втората част започна по-активно за Болоня, които в 59-ата минута изравниха резултата чрез Джошуа Зиркзее, който получи добър пас отляво от Виктор Кристиансен и с хубав удар намери мрежата за 1:1. В 73-ата минута резервата на Каляри Алесандро Ди Пардо игра с ръка в наказателното си поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Рикардо Орсолини, който обаче нацели страничната греда на Борис Радунович и пропусна дузпата.

⏱️ | Triplice fischio!

La vinciamo noi grazie ai gol di Zirkzee e Fabbian!

GRANDI RAGAZZI ❤️💙#BolognaCagliari #ForzaBFC #WeAreOne pic.twitter.com/XJSLA5ExPO

— Bologna Fc 1909 (@Bolognafc1909) September 2, 2023

В крайна сметка обаче Болоня се поздрави с крайния успех. Минута преди края на редовното време домакините центрираха от пряк свободен удар, Виктор Кристиансен стреля, като първоначално стражът на Каляри Радунович спаси, но после допусна груба грешка и изпусна топката. От това се възползва влезлия преди няколко минути като резерва Джовани Фабиан, който довкара и донесе победата на тима си, след като се появи в игра само преди няколко минути. Още едно попадение за Болоня пък бе отменено след ВАР в последните секунди на мача.

Така Болоня записа първи успех от началото на сезона и вече е с 4 точки, докато Каляти остава на предпоследната позиция със само едно равенство в актива си.