Брентфорд и Борнемут завършиха наравно 2:2 в двубой от четвъртия кръг на Премиър лийг. Матиас Йенсен (7’) откри в полза на домакините още в началото на двубоя, Доминик Соланке (30’) и Дейвид Брукс (77’) осъществиха пълен обрат в полза на “черешките”, за да възстанови отново равенството Брайън Мбемо (90’) в добавеното време.

Домакините успяха да излязат напред в седмата минута, когато Йенсен изпълни великолепен фал и реализира за 0:1. Двата тима продължиха с изключително настоятелните си действия и си размениха няколко добри положения. В 19-ата минута Райън Кристи се озова очи в очи с вратаря на домакините, но Марк Флекен спаси. Домакините пък отговориха по подобен начин, след като Нето трябваше да отклонява кълбото със сетни сили в гредата след хубав удар на Кевин Шаде. В 29-ата минута Филип Билинг изведе великолепно отново Райън Кристи, но този път той стреля неточно. Все пак очакваното се случи и в 30-ата минута Доминик Соланке възстанови равенството за 1:1.

В края на първата част футболистите на Борнемут искаха дузпа, но претенциите им не бяха уважени, а малко след това Антоан Семеньо пропиля сериозна възможност отново да ги изведе напред в резултата.

Нещата се запазиха почти със същата интензивност и в началото на втората част, когато Този път на ход бяха домакините от Брентфорд, но отново със сериозни пропуски се отличиха Брайън Мбемо и Виталий Янелт. Футболистите на Томас Франк отново рязко вдигнаха оборотите на своето представяне около 75-ата минута, когато отново за няколко минути пропуснаха няколко добри положения. Така обаче се стигна до 77-ата минута, когато Маркъс Таверние чукна отлично към Дейвид Брукс и той реализира в опразнената врата за 1:1. Това обаче не бе всичко, което Брентфорд и Борнемут бяха подготвили за зрителите по трибуните на “Брентфорд Къмюнити Стейдиъм”. В добавеното време Брайън Мбемо осъществи отличен пробив и реализира в долния ляв ъгъл за 2:2 и сложи точка на спора, а двата тима разделиха точките.