Асоциацията на съдиите по футбол в България, заедно с община Кърджали и Българо-турския дамски бизнес клуб, ще посрещнат в Кърджали отбор на турски футболни рефери и делегация на Балканското дружеството за сътрудничество “Балканлълар”, Картал, Истанбул, за спортен спектакъл. На стадион "Арена Арда" на 9 септември от 17.00 часа ще се проведе приятелска среща на турските футболни съдии с техните български колеги. На терена като рефери ще встъпят най-добрите български международни футболни жени съдии.

Очаква се събитието да привлече вниманието на висши дипломатически гости, като Н.Пр. Посланика на Република Турция в Република България г-жа Айлин Секизкьок и на генералния консул на Република Турция в град Пловдив г-н Корхан Кюнгерю, а съвместно с Община Кърджали в лицето на кмета доц. д-р инж. Хасан Азис, приятели на футбола се обединяват зад слогана: "Футболът - приятелство без граници". Те работят усилено върху подготовката и организацията на мача, който обещава да бъде истински спектакъл.

Събитието ще протече под знака на благотворителността, защото всеки гол, всеки пас, всеки момент ще бъдат с кауза. Дамите от Българо-турския дамски бизнес клуб ще зарадват децата от домовете за медико-социални грижи в област Кърджали с тениски, футболни топки, лакомства и изненади. Тяхната подкрепа ще направи моментите в играта още по-цветни и значими. За селекцията на българските футболни съдии отговаря проф. Йордан Иванов, който ще състави отбор от 18 български рефери от професионалния футбол.

Всички футболни клубове от Кърджали и областта също са поканени да участват в този спортен празник.