Наставникът на Етър Емануил Луканов е на мнение, че мача  срещу Локомотив София отново може да не се реши на футболния терен. Специалистът сподели, че целият клуб е в криза заради странични фактори. Въпреки това треньорът смята, че отбора му има сили да  победи "железничарите" . 

"Винаги излизаме за победа. И утре ще е така, но честно казано съм притеснен. От началото на първенството различни фактори ни влияят, за да не вземе три точки от някой съперник. Всички са срещу нас. Отборът се раздава, а нямаме точки. Целият клуб е в криза. Независимо от това отиваме в София за победа. Ще е постигнем, ако се хвърлим още от първата минута. Ако трябва да съм честен ще бъда доволен и на точка, ако отново ни порежат. Но Етър не го е страх и търсим максимума, а именно три точки".

Луканов коментира и проблемите със здравословното състояние на играчите, както програмата в паузата на шампионата.

"Единствените, които отпадат за мача с Локомотив София са Димо Бакалов и Илкер Будинов. Останалите са здрави. В паузата на първенството имаме уредена контрола с Берое на 8 септември (петък). Не предвиждаме друга проверка по време на мачовете на националния отбор" каза пред BgDerby Емануил Луканов