Манчестър Юнайтед обяви официално привличането на вратаря на Фенербахче Алтай Байъндър. 25-годишният турски страж пристига за сума от около 6-7 млн. евро, като е подписал договор до лятото на 2027 г.

Байъндър пристига като заместник на втория вратар Дийн Хендерсън, който премина в Кристъл Палас. По този начин през това трансферно лято “червените дяволи” изцяло подмениха вратарите в клуба, след като привлякоха Андре Онана от Интер, а от “Олд Трафорд” си тръгна Давид Де Хеа.

Our GK Union: ➕1️⃣

Welcome to United, @AltayBayindir_1! 🇹🇷🧤#MUFC

— Manchester United (@ManUtd) September 1, 2023

Байъндър игра за Фенербахче от 2019 г., когато преминава там от Анкарагюджю, като има 145 мача за истансбулския гранд, в които е допуснал 162 гола и 44 пъти е запазил мрежата си суха. Той има и 5 срещи за националния отбор на Турция.

За мен е огромна чест да се присъединя към Манчестър Юнайтед и да стана първият турски играч, който ще представлява този невероятен клуб. Имам страст към успеха и ще дам всичко от себе си, за да помогна на тази специална група играчи да постигне амбициите си”, заяви Байъндър пред клубния сайт на новия си отбор.