България записа първа победа в група В на Европейското първенство по волейбол, на което освен нашата страна домакини са Италия, Северна Македония и Израел. След като допуснаха загуба в първата си среща срещу Испания с 1:3 гейма, днес националите ни надделяха над Финландия с 3:1 гейма.

Пламен Константинов говори след победата.

“Тази победа бе задължителна! След загубата от Испания, това ни дава глътка въздух. Интересен мач за публиката. Доволен съм, че взехме два гейма с наша инициатива. Третият гейм - взел си два гейма трудно, а в третия загубихме с много лични грешки. Някои момчета още са “зелени”. Но те трябва да преминат през такива мачове. Без характер не може да станеш голям състезател. Не изпадаме в еуфория. Няма да има лек мач в нашата група”, заяви селекционерът на България пред Sportal.bg.

“Украинците и те са опрени до стената… Срещу нас ще играят на живот и смърт. Безспорно ще ни бъде много тежко. Не правя илюзии, че ще имам елек мач до края на първенството. Алекс Николов може да покрива две позиции. Той идва след два дни тежък вирус и повръщане. Има лек спад в тонуса. А искахме и да дадем лека почивка на Соколов. Предстоят ни два мача един след друг. Не може само да стои Цецо на игрището и да “влачи”. добави Пламен Константинов.

“По-доволен съм от сервиса. Не съм особено доволен от блокадата, но това реши много неща. Още нямаме постоянство, но това е майсторство, който ще градим”, добави треньорът ни.

"Не е възможно на европейски финали да доминираш във всеки един гейм. По-важно е да се прояви характер в геймовете, където са близко точките. Така растат едни млади състезатели. По-важно е кой ще се нагърби да реши геймовете, където е точка за точка. Всеки един има принос. Спечелихме с отборна игра. Всеки, който влезе даде нещо за успеха. Личи си, че сме зелени за такива първенства. Нервни сме, но в крайна сметка тези момчета трябва да растат като характери и да проявяват лидерски качества. Нямаме постоянство. На моменти правим хубави неща, на моменти се сриваме. Не е нормално това, което се случи в третия гейм. Допуснахме куп лични грешки и ги реанимирахме, но съм доволен от всички. Денис изигра целия мач стабилно, Мартин Атанасов също се включи отлично." 

Относно предстоящия мач с Украйна Константинов очаква битка и много труден двубой:

"Върнете се няколко месеца назад и ще си спомните, че казах, че тази група е най-равностойна."

“По-доволен съм от сервиса. Не съм особено доволен от блокадата, но това реши много неща. Още нямаме постоянство, но това е майсторство, който ще градим”, добави треньорът ни.

Снимки: Startphoto