Селекционерът на световния шампион Аржентина Лионел Скалони обяви състава си за предстоящите световни квалификации срещу Еквадор на "Монументал" на 8 септември и с Боливия в Ла Пас четири дни по-късно.

Списъкът с футболисти се състои от 32-ма играчи, като всички с изключение на вратаря Франко Армани  (Ривър Плейт) играят в чужбина. Основната част от състава е от футболистите, триумфирали на Мондиала в Катар.

Заради контузии не са повикани Пауло Дибала, Маркос Акуня, Йеронимо Рули и Джовани Ло Селсо. Oтново в отбора е Николас Гонзалес от Фиорентина, който пропусна Световното първенство заради травма.

#SelecciónMayor 📋Lista de convocados por el entrenador Lionel Scaloni 🇦🇷 para los encuentros de Eliminatorias ante Ecuador y Bolivia pic.twitter.com/dCNmijCfqu

— 🇦🇷 Selección Argentina ⭐⭐⭐ (@Argentina) August 31, 2023

За този нов старт на квалификациите Скалони е добавил към състава от Катар и Алехандро Гарначо (Манчестър Юнайтед), Хуан Мусо (вратар на Аталанта), Маркос Сенеси (защитник на Борнемут) и Факундо Буонаноте (полузащитник на Брайтън), Валтер Бенитес (вратар на ПСВ Айндховен).

В списъка фигурират и футболисти, които са под 23-годишна възраст: Алан Веласко (ФК Далас), Бруно Сапели и Лукас Ескивел (Атлетико Параненсе).