Остават само два дни до края на трансферния прозорец това лято, който затваря в петък вечер, но слуховете за сделки не стихват. Феновете очакват с нетърпение последните часове, когато често по традиция някои от големите отбори в крайна сметка решават да завършат сделки, понякога бавени със седмици. Такъв пример в момента е Манчестър Юнайтед, който от седмици е свързван с няколко вътрешни полузащитници, но все още не е направил своя ход към тях на пазара.

Sportal.bg опита да направи съпоставка между статистиките на тримата футболисти, за да даде по-ясна представа на футболните фенове какви са да бъдат силните и слабите страни на всеки един от тези играчи. Тук, разбира се, трябва да се отчете, че всички тези показатели са на база представянето на играчите в различни първенства, където често стилът на игра също допринася за известни различия в представянето.

Като цял номер едно на Манчестър Юнайтед е спряган Софиан Амрабат. Халфът на Фиорентина оперира в сравнително широк периметър по терена и показва висока успеваемост най-вече в дефанзивен план. Когато се разгледа по-детайлно статистиката, тя показва, че от него обаче могат да се очакват много малко полезно действие в офанзивен план. Той успява да извърши едва 1.15 действия в нападение за 90 минути в сравнение с Пиер-Емил Хьойберг с 1.7 и Райън Гравенберх, който е с впечатляващите 3.11. Това се потвърждава и от цели четири попадения в 52 мача, които е отбелязал датчанинът и едно на Гравенберх в само 31 двубоя срещу 0 гола за мароканеца в неговите 52 срещи през миналата кампания.

В дефанзивен план обаче нещата имат малко по-различен изглед - Амрабат е начело с 7.67 спечелени дуела на 90 минути, Хойберг е с 5.53, а Гравенберх с 6.22. Датчанинът обаче води в класацията с най-много успешни действия в дефанзивен план за 90 минути игра, като има общо 8.52 в сравнение с 8.29 за халфа на Фиорентина и едва 7.87 за нидерландеца.

Прави впечатление, че мароканският полузащитник Амрабат и Гравенберх доставят много висок процент точни подавания - съответно 85.43 и 85.48 във финалната третина на терена за разлика от Хьойберг, който е с едва 79.5.

Естествено, тези цифри показват силните и слабите страни на всеки един от тримата футболисти, но трябва да бъдат отчетени и други обективни фактори. Нидерландецът е много по-млад със своите едва 21 години, докато Амрабат и Хьойберг са много по-опитни, но съответно на 27 и 28. Мароканецът е оценяван само на 25 милиона според официалната статистика, а халфът на Байерн на около 30 милиона евро. Датчанинът Хьоберг е с цена от 45 милиона и познавайки трудния характер на евентуални преговори за него с Тотнъм биха били в голяма степен много по-трудни отколкото с всеки един от другите двама кандидати. На "Олд Трафорд" също така е много вероятно да търсят играч, който да внася повече сигурност в отбрана, тъй като в началото на лятото те вече платиха 60 милиона паунда за услугите на Мейсън Маунт, от когото се очаква именно повече креативност в атака.