Капитанката на националния ни отбор Мирослава Паскова-Кънева призна след загубата от Нидерландия с 0:3 на 1/4-финала на ЕвроВолей 2023, че просто не са успяли да се противопоставят. Паскова каза още, че ще продължат да работят за по-големи успехи и това е правилната посока за това.

"Първо искам да кажа, че се гордея с отбора, щаба и всички, които ни подкрепяха през цялото това време. Казах ви, че със сигурност няма да бъде лесно. Нидерландия може би беше най-предпочитания съперник от всички останали, но трябва да им отдадем заслуженото - играха страхотно, а ние не можахме да се противопоставим, за което нямаме оправдания. Просто не успяхме", сподели Паскова пред камерата на MAX Sport.

"Контузията ме научи, че всичко е битка с времето и когато искаш нещо, няма какво да те спре. Просто понякога е късмет, малшанс или просто не е времето, в което трябва да се материализира труда. Сигурна съм, че ще продължим да работим за по-големи успехи. Това е правилната посока, в която трябва да продължим да работим, да сме заедно дори когато е трудно. Желязото се кове докато е горещо, диамантът също се шлифова докато е топъл, така че това е пътят."

"Очакват ни пак много трудни моменти на олимпийската квалификация, защото за 9 дни са 7 мача и трябва да се пренастройваш много бързо. Това е безценен опит. Изключително трудно е да се класираш, но ако можем да вземем максимума като точки, опит и като всичко, ще бъде страхотно. И да сме здрави!"

"Надявам се съвсем скоро да съм в оптимална, да не кажа и супер форма и да поема повече отговорност. Надявам се съвсем скоро да могат да разчитат на мен във всеки един момент", завърши капитанката.

Снимки: CEV.EU