Волейболистките от националния отбор на България изпълниха поставените цели и се класираха на 1/4-финал на Евроволей 2023.

В неделя вечерта националките обърнаха Словакия от 0:2 гейма и извоюваха продължаваното си напред на първенството на Стария континент.

С това обаче амбициите на момичетата на Лоренцо Мичели не спират.

Днес България излиза срещу силния състав на Нидерландия на 1/4-финал във Флоренция (Италия) от 19,00 часа.

Капитанът Мирослава Паскова и съотборничките й ще се опитат да изиграят пореден силен мач на Евроволей срещу силен отбор.

Нидерландия се класира на 1/4-финал след категоричен успех над Швейцария с 3:0, но българските волейболистки няма какво да губят на 1/4-финала.

"Нидерландия е отбор, който играе на най-високо ниво в сравнение с отборите, които срещнахме след Италия. Трябва да се опитваме да използваме шанса си. Не трябва да си мислим, че сме си изпълнили целта и да се ограничим с това. По-различен отбор сме в сравнение с Лигата на на нациите, имаме повече увереност. Знаем, че шансовете не са 50:50, но трябва да се опитаме да използваме нашите възможности. Трябва да имаме уважение към тяхното ниво на игра, но не трябва да им подарим победата. Не трябва да казваме просто, че сме постигнали целта си, а да се опитаме да направим нещо в повече. Това е втория тайбрек, който печелим на това Европейско, след като във VNL не успяхме да спечелим нито един. Така че, може да се опитаме да направим още една малка изненада и това би било страхотно", заяви селекционерът на България Лоренцо Мичели.

“Когато се окажете на ръба да загубите всичко, за което сте работили, давате максимума си, това беше ключът към победата. Знаейки колко близо бяхме до елиминацията, успяхме да се концентрираме и да се върнем, защото заслужаваме да сме там, където сме - сред най-добрите отбори в Европа. Сега играем на 1/4-финала и няма значение какво ще направи съперникът, важното е какво можем да направим ние на терена”, заяви капитанът Мира Паскова след победата.

“Определено ще търсим победата в мача с Нидерландия", заяви Елена Бечева, която имаше основен принос за обрата срещу Словакия.