Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов говори във Варна пред медиите ден преди първия двубой на отбора ни на Евроволей 2023.

Утре националите излизат за първи мач в Група В във Варна срещу Испания от 202,30 часа.

“Притеснява ме единство дали всички ще влезнат в еднаква форма на Европейското. Със здравословният проблем с Ники Колев, като чели успяхме да се справим. Той тренира последните 2 пъти нормално. Каквото съм очаквал, това и съм заварил в националния отбор. Ясно ме беше че, ще е трудно. Не идваме тук да си правим PR, а за да помогнем, защото е нашият национален отбор”, заяви Пламен Константинов. 

“Силно се надявам да се представим добре. Има доста момчета, които не са постигали сериозни резултати. Те са малко натоварени с очаквания от предишни поколения. Виждат се много интересни неща по време на тренировките - дори само за лятото. Големият въпрос е дали ще видим това израстване в игра. Ако го видим ще сме интересен отбор”, добави селекционерът на България.

“Критиките са част от работа на един спортист. Когато няма очаквани резултати, логично е да има критики.Мога само да критикувам за липса на желание. Това е и основното нещо, което искам от отбора. През последните години най-лошото бе този пораженчески дух. Всеки може да прости на един отбор, ако той се бори до края. Опитахме се това да го направим.

Да говорим преди първенството какво ще бъде? По-добре да видим какво ще стане. Надявам се бързо да прескочим тази нервност, защото сме домакин. Но в течение на първенството това се променя и домакинът започва да показват каквото трябва.

Започваме с два мача с отбори, които не са фаворити в групата, но пък те са от нашето ниво през последните години. Технични, грамотни подреден отбор. Видяхме хубави мачове от Испания и Финландия в Златната лига. Не сме в позиция да подценим, който и да е отбор”, категоричен е Пламен Константинов.

“Публиката ще бъде бъде тук. Може би 80/85% са продадени билетите. Ние трябва да се справим с този натиск, който оказва публиката и към своя отбор и към противника. И с течение на първенството публиката да стане нашия седми играч. Силно се надавам България отново да бъде волейбол!”, категоричен бе селекционерът на България.

Снимки: Startphoto