В знак на протест майката на Луис Рубиалес вече е в гладна стачка. Тя била крайно огорчена от кампанията срещу сина й, който е президент на Испанската футболна федерация.

Както е известно, Рубиалес предизвика скандал с решението си да целуне по устните националката на Испания Дженифър Ермосо при триумфа на тима на Мондиала за жени. Последва бурно недоволство срещу него, а ФИФА вече му спря правата. Отделно прокуратурата работи върху сигнал, че въпросната целувка било проява на сексуална агресия.

Представител на Луис Рубиалес коментира пред “Ел Чирингито”, че майка му се е затворила в църква и е обявила гладна стачка.

“Жената плаче по цял ден и отказва да се храни и да спи. Не е честно Луис Рубиалес да търпи такъв тормоз и мачкане. Искаме Джени (Дженифър Ермосо - б.р.) да каже истината, защото вече три пъти промени своята версия за случилото се”, коментира представител на семейството.

🚨👋 La PRIMA de RUBIALES se pronuncia.

😔"Su madre está todo el día llorando, sin comer y dormir. No es justo el acoso y derribo que está sufriendo Luis".

🗣️"Queremos que Jenni diga la verdad, ha cambiado su versión tres veces". pic.twitter.com/Wo1Ro0S2KQ

— El Chiringuito TV (@elchiringuitotv) August 28, 2023

Минути след целувката Ермосо заяви, че това не й е било приятно, но часове по-късно излезе с публикация, че няма никакъв проблем, защото двамата с шефа на централата са добри приятели.

По-късно, в своя защита пред Асамблеята на футболния съюз, Рубиалес обясни, че бил поискал разрешение от 33-годишната футболистка за целувката и му дала такова. Ермосо обаче контрира, че това е лъжа.

Така последва колективно решение на всички световни шампионки да не играят за Испания, докато Рубиалес е начело на федерацията. От централата обаче се заканиха да съдят Ермосо.

Самият Рубиалес е на 45 години и има три дъщери, но е разведен.