Във вторник от 18:00 часа Марица Пд ще посрещне Беласица в поредния си мач от Втора лига. Кършакалии вървят добре от началото на сезона, въпреки че всяко тяхно гостувано е съпътствано от реферски грешки в техен ущърб. Въпреки съдийския терор, на който бяха подложени жълто-сините в предишния двубой, те показаха себераздаване и сърцата игра, и се прибраха в Пловдив с трите точки след минимална победа с 0:1. Тя можеше да бъде и по изразителна, но веднъж страничния рефер и веднъж вратаря на видинчани се оказаха последна пречка пред гостите.

Вижте във видеото:

Припомняме ви, че маричани играха над 70 минути с човек по-малко, след показан повече от смешен червен картон на Петър Начев.
В 25-та минута, след разиграване след корнер за “Марица”, топката бе върната към вратаря Петър Начев. Пасът не бе добър и се наложи Начев да избива с шпагат, но се получи рикошет и топката попадна в състезател на домакините. Той бе догонен от Христиан Димитров, който с шпагат отзад изби кълбото. Видинският футболист падна на тревата, а реферът показа директен червен картон на състезателя на “Марица”.

За щастие на жълто-сините те бяха повели в резултата още в 4-тата минута, когато Станислав Маламов реализира след хубава атака и добро центриране по земя на втора греда на Георги Трифонов. През второто полувреме Стефан Попов и Ифеани Дейвид матираха защитата на домакините с прекрасно изиграно двойно подаване и само предвидливата намеса на стражът на домакините, който единствен се усети какво предствои и скъси ъгъла, предотврати втори гол.

Такъв предотврати и страничния съдия малко по-късно, когато в последната минута на редовното време Олджай Алиев и Емилео Макавеев се измъкнаха зад защитата на домакините. Дейвид прати топката към Малавеев, който очакваше паса застанал зад централната линия в абсолютно чиста позиция, за да излезе сам срещу вратаря на съперника, но страничния съдия бе на друго мнение. Случайно или не то бе отново погрешно и отново в ущърб на гостите. Реферът отсъди несъществуваща засада и лиши пловдивчани от заслужен втори гол, след като с 10 човека момчетата на Ноко, показаха как трябва да се раздава един отбор на терена.

Преди двубоят утре Марица е с 10 точки, а техния съперник с 8. Пловдивчани заемат 8-о място във временното класиране, а Беласица – 10-о. При евентуална победа жълто-сините ще се изравнят по точки с третия във временното класиране, а при по-изразителна победа могат да заемат и самото трето място.