В истински празник се превърна шоу мачът през уикенда между хасковските и димитровградски ветерани на стадион "Миньор" в Димитровград. Пред близо 400 души дербито на Юга завърши с победа 3:5 за хасковлии, като главният съдия Атанас Узунов се отчете с две дузпи за домакините. За тях игра легендата на Нефтохимик Митко Трендафилов, който прави своите първи футболни стъпки именно с жълто-синята фланелка. За двата тима личаха имената още на Мариян Метларов - Лори, Георги Кацарски, Георги Кутянов, Веско Георгиев, Рачо Килапов, Валентин Петров, Таньо Ганев и много други. 

Селекционери на отборите бяха Димчо Марков и Трендафил Данев, който бе в състава на Нефтохимик, когато "шейховете" спечелиха промоция за елита преди 30 години. Дебют с фаталния номер 13 направи родният финансист Кирил Евтимов, който заслужи прозвището "Любимец 13", по подобие на героя на Апостол Карамител от едноименния филм. Бургазлията получи специална покана да се включи в демонстративния двубой от кмета на Димитровград Иво Димов, който спази и тази година традицията да организира мач-спектакъл за празника на града. В срещата се включиха още бившите звезди на Левски Дончо Донев и Емил Ангелов.

По стар обичай третото и най-интересно полувреме се проведе в елитен местен ресторант. Тържествата по случай празника на Димитровград продължават и през тази седмица с богата музикална и културна програма за радост на жителите и гостите на града.