Втори американски тенисист обяви, че ще прекрати професионалната си кариера след края на Откритото първенство на САЩ. След Джон Иснър това направи и Джак Сок, който е бивш №8 в света. 30-годишният американец има четири титли на сингъл, като най-значимата от тях е на турнира "Мастърс-1000" в Париж през 2017.

Сок има и 17 титли на двойки, сред които трофеи от "Уимбълдън" през 2014 и 2018, както и в Ню Йорк през 2018. На тазгодишния турнир от Големия шлем той ще си партнира именно с Иснър.

"До осемгодишното момче, което се влюби в тениса от пръв поглед - надявам се, че се гордееш. Изминаха 14 години, пълни с прекрасни спомени. Никога няма да ги забравя. Спечелих четири титли от Големия шлем, олимпийско злато и бронз, пробих в топ 10 на сингъл и на двойки, а освен това бях в отборите за Купа Дейвис и Лейвър. Постигнах повече, отколкото някога съм мечтал", написа той в Инстаграм.

View this post on Instagram

A post shared by Jack Sock (@jack.sock)

"Тазгодишният турнир за Големия шлем в САЩ ще бъде последен в кариерата ми. Чакам с нетърпение да се изправя за един финален път пред най-добрите фенове в света".

Занапред Джак Сок ще се изявява в друк спорт - пикълбол, който през последната година набира огромна популярност на територията на САЩ. Той вече се пусна на няколко турнира, а сега стана ясно и че се е присъединил официално към Асоциацията по пикълбол.