Решението на съдията да не отсъди наказателен удар в полза на Болоня при 1:0 за тима срещу Ювентус в неделя ядоса гостите. Става дума за единоборството между Самуел Айлинг-Джуниър от тима на “бианконерите” и Дан Ндойе, при което като че ли на атакуващия футболист му беше попречено да играе с топката. Тази ситуация стана малко преди изравнителното попадение за домакините за крайното 1:1. ВАР прегледа спорния епизод и прие решението на рефера да не посочи бялата точка за правилно.

От Ювентус избраха да не обръщат внимание на положението. Наставникът Масимилиано Алегри не се яви на пресконференцията, а обяснението беше, че той се е почувствал зле. Вместо него пред журналистите дойде асистентът му Марко Ландучи.

"This is an error on both the referee for not making a decision on the field but ultimately the VAR for not recommending this down."@ChristinaUnkel joins the crew to talk about Bologna's penalty claim. ⚽️ pic.twitter.com/UyMOV53iat

— CBS Sports Golazo ⚽️ (@CBSSportsGolazo) August 27, 2023

“В случая ще заявя същото, което треньорът на Болоня Тиаго Мота винаги казва, а то е, че не коментираме отсъжданията на съдиите - без значение дали те са в наша полза, или не. Приемаме ги”, каза Ландучи.

Според директора на Болоня Клаудио Фенучи обаче това е дузпа и червен картон за състезателя на Юве.