Черноморец Бургас има своите проблеми преди визитата на Септември София в Драгалевци (18:00 часа). Старши треньорът на акулите Ангел Стойков няма да може да използва двама от основните си играчи. Нападателят Тодор Чаворски и крилото Константин Павлов.

“Сериозно отсъствие е това за нас, но трябва да се справим. Длъжни сме да бъдем готови за гостуването на Септември с наличния потенциал. Дано този път не е пак “хикс”, а да е с положителен знак”, пожела си Стойков пред “Тема Спорт”. Акулите влязоха в серия от 4 поредни равенства.

“Септември загуби последния си мач в Габрово от Янтра, но това не ни заблуждава в никакъв случай. Те имат изграден облик и са много добре подготвен отбор. Можеха да завършат наравно и в Габрово, а дори и да спечелят. Просто понякога това го има във футбола – след няколко поредни победи идва ред и да загубиш. Сигурен съм, че утре (б.р. – днес) ще търсят реакция срещу нас и ще искат да спечелят. Ние в никакъв случай не сме дошли тук в Драгалевци на разходка. Ще търсим да спечелим нещо от този двубой, а защо не и трите точки”, добави наставникът на бургазлии.

Относно факта, че като селекционер на юношеския национален отбор на България до 19 г. е работил с доста от младите играчи на Септември, той заяви: “Да, така е. Наистина са много качествени състезатели. Школата на Септември работи много добре. Политиката на клуба е такава, че дават шанс на млади играчи и ги налагат. Имат изграден стил на игра, подготвени са на ниво. Във всеки мач, без значение от противника, излизат за победа, за което само адмирации към колегите. Всеки знае какво име е Краси Балъков. Те са един от основните фаворити за промоция в елита. Все пак доскоро се състезаваха в Първа лига с почти същия състав. Докато ние знаете, че получихме покана от БФС за участие. Но това вече е минало. Утре (б.р. – днес) никой няма да пита кой откъде е. Ние на първо време трябва да изградим боеспособен отбор и да се утвърдим в групата. Това е най-краткосрочната цел пред Черноморец”, категоричен бе Стойков.