Отборът на Етър отново не успя да спечели, като този път “болярите” отстъпиха с 1:2 от Ботев (Пловдив) в срещата между двата тима от 7-ия кръг на efbet Лига. Старши треньорът на новаците в елита Емануел Луканов изрази съжалението си от поражението, но и отново намекна, че системата “VAR” е изиграла негативна роля върху крайните решения на съдиите, което пък се е отразило и на крайния резултат. Ето, какво каза Луканов:

“Липсваше ефективност във фаза атака и фаза защита. Детинска грешка и ни вкараха втория гол. Тези епизоди натежават – може да играеш добре и да създаваш положения, но не ги ли вкарваш… Тези епизоди винаги са в наш ущърб и плащаме доста голяма цена. Всички очакваме първата победа – и ние, и футболистите, и феновете, на които благодаря за горещата подкрепа. Тава ще ни даде глътка въздух, защото в момента ситуацията не е оптимална. Тежка е, защото с една точка не се работи лесно.”

“Вкарахме гол и веднага пуснахме двама нападатели, офанзивен халф в лицето на Янков, опитахме се да обърнем мача. После направихме и принудителни смени, защото имаше умора и да заздравим халфовата линия. Но има неща, които тежат, надявам се в един момент да започнем да реализираме.”

“Как да коментирам ситуацията при втория гол на Ботев? Аз миналия път коментирах, сега и да коментирам, и да не коментирам, мачът е свършил. Дузпата, за която те претендират, не съм я гледал, но при нашата ситуация може би има игра с ръка на техния защитник. Щом VAR вика главния съдия, значи смята, че има явно нарушение, иначе не би го извикал. Но крайното решение си е на главния съдия и той отсъди така. Не знам какво да кажа. Мен ме е яд, че не спечелихме поне точка. Беше приятен мач днес, но за неутралните фенове.”

“Дали усещам доверие от страна на ръководството? Треньорската позиция винаги е застрашена. Не сме говорили. Работим, подготвяме се. Нормално е като няма победи и точки да стане някаква промяна. Както ние, треньорите, търсим промяна, когато отборът не върви. Така е и в треньорската професия. Нито го мисля, нито се чувствам застрашен, въобще тези неща не ги мисля – искам да се концентрирам върху работата и дотам. Тези неща са странични, като дойдат – дойдат. Няма проблем.”