Шампионът Наполи срази Сасуоло с 2:0 на стадион “Диего Армандо Марадона” в мач от втория кръг на италианската Серия "А" и има пълен актив от 6 точки.

“Небесносините” можеха да поведат в резултата още в първата минута, след като Амир Рахмани стреля в десния страничен стълб. В 13-ата минута Матео Политано беше спънат в наказателното поле, но съдията Антонио Джуа имаше нужда от помощта на ВАР, за да отсъди дузпа за Наполи. Зад топката застана звездата на домакините Виктор Осимен, който стреля в левия ъгъл на Андреа Консигли и откри резултата.

Седем минути след началото на втората част Максим Лопес получи директен червен картон. В 60-ата минута Наполи получи правото да изпълни втори 11-метров наказателен удар, след като играч на гостите игра с ръка. Този път изпълнителят беше Джакомо Распадори, но той не успя да реализира. Четири минути след това отборът на Руди Гарсия стигна до втори гол. Хвича Кварацхелия се завърна след контузия с асистенция. Той подаде към Джовани ди Лоренцо, който стреля в долния ляв ъгъл.

В същото време новакът Дженоа успя да се възстанови след тежката загуба с 1:4 от Фиорентина в първия кръг с минимален успех в гостуването на Лацио - 1:0. Матео Ретеги отбеляза единствения гол в срещата в 16-ата минута. За "орлите" това беше втора поредна загуба след тази от Лече на старта.