Разпределителката на женския ни национален отбор Петя Баракова сподели след фантастичния обрат и победа с 3:2 над Словакия на ЕвроВолей 2023 и класирането за 1/4-финалите на турнира, че са постигнали една много сладка победа и сега могат само да са щастливи от продължаването напред. Баракова каза още, че Нидерландия не е недостижим противник и ще дадат всичко от себе си за победа.

"Беше много труден мач както и се очакваше, защото все пак се борим да отидем напред. Очаквахме наистина да се случи така и словачките да ни натиснат и да играят много добре. Може би в началото имахме колебание на всеки елемент, но важното е, че се събрахме и направихме обрат. Постигнахме една много сладка победа и сега можем само да сме щастливи за продължаването ни напред", призна Баракова пред камерата на MAX Sport.

"Разбира се, че няма да играем с по-малко напрежение срещу Нидерландия. Ние се борим за място напред. Играхме вече с тях във VNL и направихме мач 2:3, така че не са недостижим противник за нас. И ще дадем всичко от себе си за победа", заяви още разпределителката на България.

Снимки: CEV.EU