Опитната националка Мира Тодорова заяви след страхотния обрат и победа с 3:2 над Словакия на ЕвроВолей 2023 и класирането за 1/4-финалите на турнира, че много са искали да спечелят този мач и нищо не е можело да ги спре след втория гейм. Тодорова допълни, че на 1/4-финала срещу Нидерландия ще се борят докрай и ще излязат, за да победят.

"Тайната на успеха е, че в крайна сметка след края на втория гейм се събрахме, поговорихме си малко, мотивирахме се малко. Много искахме да спечелим този мач и нищо не можеше да ни спре в този момент. Може би бяхме много по-агресивни, но същевременно и нетърпеливи, защото Словакия играха доста настойчиво и с много малко грешки. Много е трудно да победиш отбор, който почти не правеше грешки в началото. След втория гейм беше много по-лесно и за нас. В крайна сметка играта ни потръгна", сподели Тодорова пред камерата на MAX Sport.

"Колективът няма значение, важното е, че играем със сърца за България. Млад отбор сме, но това няма значение. Вижда се, че сме много перспективни и се надявам да продължаваме с успехите. Срещу Нидерландия излизаме както излязохме срещу Словакия - борим се докрай, не се отказваме независимо какво се случва. Излизаме, за да победим. Пожелаваме си малко по-чиста победа от днес, да не е такъв обрат", каза още националката.

Снимки: CEV.EU