Отборът на Дженоа поднесе изненадата на деня и победи тима на Лацио с 1:0 в гостуването си от 2-ия кръг на италианската Серия “А”. Единственото попадение в мача отбеляза Матео Ретеги (16').

Победата вдигна отбора на Дженоа до 11-ото място след неприятната загуба в първия кръг с 1:4 от тима на Фиорентина, докато играчите на Лацио попаднаха в зоната на изпадащите без точков актив, след като загубиха и преди седмица от състава на Лече.

Гостите от Дженоа нанесоха своя удар след четвърт час игра. Матео Ретеги  стигна до отбита топка в малкото наказателно поле и стреля с глава, пращайки топката в средата на вратата. Първоначално останаха съмнения за засада при атаката на Дженоа, но след като головата ситуация бе преразгледана чрез системата VAR, попадението бе зачетено.

⚽️ | GOOOOOOOOOOOOOOOL 🔴🔵

16’ | RETEGUI#LazioGenoa 0️⃣-1️⃣ pic.twitter.com/pVivFMoEX2

— Genoa CFC (@GenoaCFC) August 27, 2023

16 минути по-късно VAR трябваше да се намесва отново, когато Раду Драгусин се строполи в наказателното поле на домакините, но на повторението се видя, че нарушение не е имало и играта продължи без изпълнение на 11-метров наказателен удар.

След това играта се изнерви допълнително и до края на полувремето реферът се принуди да покаже по един жълт картон за играчи от двата отбора в лицето на Данило Каталди и Мортен Френдруп.

След почивката играчите от “вечния град” опитаха да стигнат поне до частичен обрат, но няколко решителни намеси на Хосеп Мартинес и пропуски на Дзакани, Ладзари и Имобиле лишиха “орлите” да вземат ценни точки в тези начални кръгове.

🔥⚽️ 𝐈𝐥 𝐆𝐫𝐢𝐟𝐨𝐧𝐞 𝐞𝐬𝐩𝐮𝐠𝐧𝐚 𝐥’𝐎𝐥𝐢𝐦𝐩𝐢𝐜𝐨 🔴🔵

☑️ FT: #LazioGenoa 0️⃣-1️⃣ pic.twitter.com/BNmayzzjM8

— Genoa CFC (@GenoaCFC) August 27, 2023