Отборите на Ювентус и Болоня завършиха наравно 1:1 на “Алианц Стейдиъм” в двубой от втория кръг на Серия "А". Люис Фъргюсън (24’) даде аванс на “рособлу”, но “бианконерите” стигнаха до ремито с късно попадение на Душан Влахович (80’). Така “Старата госпожа” разочарова с играта си още в първото си домакинство през сезона, и то в двубой със съперник, срещу който има 17 победи и 3 равенства в последните 20 срещи помежду им.

Масимилиано Алегри предприе само две промени в стартовия си състав, като едната от тях беше принудителна. Става въпрос за вратарския пост, където Матия Перин замени Войчех Шчесни, който има лека травма. В средата на терена пък Николо Фаджоли беше предпочетен пред Фабио Мирети. Дуото в атака отново беше съставено от Влахович и Федерико Киеза. Гостите бяха подредени в 4-2-3-1 с Джошуа Зиркзее като централен нападател.

#JuveBologna💺: Pinsoglio, Garofani, Gatti, Huijsen, Rugani, Pogba, Kostić, McKennie, Miretti, Nicolussi Caviglia, Milik, Yildiz, Iling-Junior, Kean, Soulé.

— JuventusFC 🇬🇧🇺🇸 (@juventusfcen) August 27, 2023

Първото голово положение в мача дойде в деветата минута, когато шут по земя на Никола Моро мина покрай вратата. В 23-тата минута Перин с лекота улови изстрел на Дан Ндойе. Само минута по-късно обаче Зиркзее се справи с двама противникови защитници и пусна топката към Фъргюсън, който с диагонален удар по земя откри резултата в полза на гостите. Няколко минути по-късно именно шотландецът и Моро се отчетоха с пропуски. Чак в 31-вата минута играч на домакините се осмели да стреля по посока на съперниковата врата, но шутът на Фаджоли се оказа доста разочароващ. Малко след това Моро направи поредния неуспешен опит да се разпише. В 42-рата минута Фаджоли изпълни опасен пряк свободен удар, който обаче беше спасен от Лукаш Скорупски.

𝕃𝔽 𝟙𝟡 👊#JuveBologna pic.twitter.com/duKMpP1Efq

— Lega Serie A (@SerieA_EN) August 27, 2023

В 51-вата минута Данило поиска дузпа за игра с ръка на Йон Лукуми, но нямаше основания за подобно отсъждане. Само минута по-късно Влахович се разписа, но от ВАР сигнализираха на Марко Ди Бело за пасивна засада на Адриен Рабио. Главният съдия прегледа ситуацията и отмени попадението, преценявайки, че халфът е попречил на реакцията на Скорупски при удара на сърбина. В 57-ата минута вратарят на гостите отрази коварен шут от разстояние на Тимъти Уеа, а Бремер опита добавка, но не насочи достатъчно добре топката. Две минути по-късно Фаджоли стреля от малък ъгъл, но топката мина покрай вратата. 

⚠️ Gol annullato a #Vlahovic per questo fuorigioco di #Rabiot dopo revisione al VAR. Decisione giusta ❓ pic.twitter.com/kt13A8W83Z

— calciomercato.it (@calciomercatoit) August 27, 2023

В 71-вата минута се стигна до нова дискусионна ситуация. Тогава Перин изби удар на Зиркзее, а резервата Самуел Айлинг-Джуниър попречи на Ндойе да направи добавка от чудесна позиция. Щабът на гостите избухна в протести за отсъждане на дузпа, но Ди Бело категорично отказа да посочи бялата точка. Пет минути след това Рабио стреля от дистанция, но така само прати топката над вратата. "Бианконерите" все пак успяха да стигнат до изравнително попадение, като то дойде в 80-ата минута. Тогава Айлинг-Джуниър центрира към Влахович, който с удара си с глава донесе равенството в мача.

Dusan Vlahovic ties the game late after his first goal was ruled offside ⚪⚫ pic.twitter.com/ZjcTl2RxAc

— Italian Football TV (@IFTVofficial) August 27, 2023

ЮВЕНТУС - БОЛОНЯ 1:1

0:1 Фъргюсън (24')

1:1 Влахович (80')

Ювентус: Перин, Данило, Бремер, Сандро, Уеа, Фаджоли, Локатели, Рабио, Камбиазо, Влахович, Киеза

Болоня: Скорупски, Пош, Бойкема, Лукуми, Ликоянис, Моро, Ебишер, Орсолини, Фъргюсън, Ндойе, Зиркзее