Уест Хам постигна впечатляваща победа с 3:1 при гостуването си на Брайтън. Джеймс Уорд-Праус откри резултата в 19-ата минута. Два гола в рамките на пет минути през втората част на Джаред Боуен и Макаил Антонио решиха мача. “Чуковете” спряха серия от 12 поредни мача без успех срещу този съперник.

Тимът на Дейвид Мойс вече имат седем точки след първите три кръга и показаха, че нямат никакво намерение да се озовават в ситуацията от миналия сезон, когато се бореха за оцеляването си. Уорд-Праус пък на този етап е достоен заместник на Деклан Райс. Той дебютира с две асистенции срещу Челси миналата седмица, а днес отбеляза първия си гол за клуба.

West Ham have beaten Brighton in the Premier League for the first time in the competition's history:

LLLDDDDDDLLLW

13 is only unlucky for the Seagulls. 🤪 pic.twitter.com/9tsKU6C79z

— Squawka (@Squawka) August 26, 2023

Уест Хам започна силно и още в първите минути можеше да поведе. Топката се озова в Пакета след опит за изчистване на Милнър, но стреля над вратата от прекрасна позиция. Малко по-късно удар на Антонио не затрудни вратаря на домакините. “Чуковете” определено бяха по-активният тим и в 19-ата минута поведоха. Груба грешка на Уебстър позволи на Антонио да напредне сам срещу вратаря. Той намери Уорд-Праус, който с втория си опит прати топката в мрежата.

Брайтън вдигна оборотите в опит да отговори, но защитата на гостите бе на много високо ниво. Малко преди почивката Ареола имаше късмет, тъй като изпусна топката, но успя да я хване преди тя да влезе в голлинията. Вратарят направи решително спасяване в началото на втората част, когато отрази удар с глава на Митома.

“Чайките” заиграха по-силно след почивката, но контраатаките на съперника продължаваха да им създават сериозни проблеми. Уест Хам не се възползва от две добри възможности, но в 58-ата минута стигна до втори гол след прекрасна комбинация. Антонио изведе Бенрама с дълго подаване, а той намери в наказателното поле Боуен, а той елегантно прати топката покрай вратаря. Гостите увеличиха аванса си само пет минути по-късно. Боуен подаде на Антонио, който свърши страхотна работа, обърна се и направи резултата 0:3.

West Ham have beaten Brighton for the first time since 14th April 2012 😍 pic.twitter.com/nE7COnQ4KC

— Uber West Ham (@UberWestHam) August 26, 2023

Антонио можеше и да вкара втори гол в 72-ата минута, но стреля над вратата. Брайтън се размина с получаването на нов гол и малко по-късно, когато ниско центриране на Уорд-Праус бе отразено от Вербруген, но в тялото на защитник и след това топката се удари в гредата.

Домакините стигнаха до гол в 81-ата минута, когато Паскал Грос се разписа. Попадението сякаш вдъхнови Брайтън и тимът създаде още няколко положения до края. Ареола направи страхотно спасяване след удар на резервата Жоао Педро, а след това се справи и с изстрел на Фъргюсън. Натискът на “чайките” обаче не доведе до нов гол.