Поздравления и за клубовете! Показаното ме вдъхновява "Демакс" да продължи партньорството си с Национална волейболна лига-жени

Вицепрезидентът на Българската федерация волейбол Петър Кънев поздрави националния отбор на България за жени за представянето на Европейското първенство и обяви отлична новина за бъдещето на клубния женски волейбол у нас.

С четири победи от петте си мача в груповата фаза българските националки заеха второ място и се класираха на осминафинал на шампионата на Стария континент.

"Поздравявам женския ни национален отбор за постигнатите победи на Европейското първенство и им пожелавам успех във фазата на елиминациите. Поздравявам и всички български клубове, развиващи женско направление, защото те са в основата на тези успехи и на изграждането на бъдещето на националния ни отбор. От клубовете тръгва всичко - адмирации за президентите и треньорите в клубовете. Видно е, че подмладеният женски национален отбор показва своя потенциал за по-добро бъдеще с демонстрираните воля и качества в досегашните мачове от Европейското първенство", заяви Петър Кънев.

В бизнес дейността си - като съсобственик на полиграфическа група "Демакс", Петър Кънев е и генерален спонсор на женската волейболна лига на България.

"Показаното от младите български състезателки, които са продукт на българските клубове, носи удовлетворение, а в същото време ме вдъхновява. Затова искам да обявя, че "Демакс" ще продължи партньорството си с Национална волейболна лига-жени. Знаете, че успоредно с основната ми дейност като вицепрезидент на Българската федерация по волейбол за цялостното развитие на любимия ни спорт, приемам и развитието на клубния женски волейбол като лична кауза. Разглеждам тази своя кауза като стратегическо партньорство с клубовете. Работим здраво за привличането на нови приятели и партньори, за да предоставяме както по-добри условия и финансови възможности, така и да изграждаме заедно все по-голям интерес към клубния женски волейбол. Още веднъж пожелавам успех на момичетата от националния отбор в елиминациите на Европейското първенство и успех на всички, с които заедно ще продължаваме да работим за по-доброто бъдеще на волейбола и конкретно на женското направление", каза Петър Кънев.