От Кралската футболна федерация на Испания (RFEF) отговориха на ултиматума, който беше поставен от целия национален отбор за жени във връзка със скандала с целувката на президента Луис Рубиалес по устните на футболистката Дженифър Ермосо. Снощи световните шампионки заплашиха с бойкот, ако шефът на централата и селекционерът на състава Хорхе Вилда не напуснат. 

Освен това самата Ермосо твърди, че Рубиалес лъже с обяснението си, че бил получил разрешение от нея да я целуне. Тя пише, че се е почувствала като жертва на агресия.

В декларация от футболната централа уточняват, че участието в националния отбор е задължително при изпратена повиквателна. Освен това самата Ермосо е заплашена със съд, защото, според федерацията, казаното от нея не било вярно.

В информацията до медиите от RFEF споделят четири снимки от въпросния момент с награждаването след финала на Мондиала, в който се стига до целувката между Рубиалес и Ермосо. Обяснението на федерацията е, че самата жена е активна, тъй като тя била вдигнала президента във въздуха, заради което няма как той да упражнява каквато и да е сила.

“Доказателствата са ясни, президентът не лъже”, категорични са от футболния съюз на Испания.