Спортист №1 на България за 2022 г. Александър Везенков, който ще играе за Сакраменто Кингс в НБА, избра да шофира Фолксваген Туарег. Известният баскетболист застава с името си зад Volkswagen и ще бъде новият посланик на немския автомобилен бранд у нас.

Преди малко повече от месец немската марка декларира подкрепата си за новия баскетболен проект Sofia Eagles, който насърчава спорта при децата от най-ранна възраст и активния начин на живот, като естествен израз на корпоративната философия и ценности на Volkswagen. Лице на проекта е Александър Везенков, вдъхновение и идеал на много деца и подрастващи. Така, обединени около една кауза, двете страни си допадат и решават да разгърнат и задълбочат партньорството си.

„Много искахме именно Александър Везенков да е наш посланик, защото е страхотен пример за подражание и изключителен спортист. Изключително сме щастливи, че той също припозна бранда Volkswagen и в много аспекти споделяме общи ценности и визия, така че нещата се случиха естествено”, заяви бранд мениджърът на Volkswagen за България Нестор Несторов.

За краткото време, през което беше в страната, баскетболната звезда успя да изгради и лични впечатления за продуктите на Volkswagen, от първо лице - като потребител. Автомобилът, който Александър избра беше Volkswagen Touareg R-Line с 3-литров дизелов двигател и най-високо ниво на оборудване.

„За човек с моя ръст шофирането може да е некомфортно, а изборът на автомобил - понякога труден. Фолксваген Туарег отговори на всичките ми изисквания и дори надмина очакванията ми по отношение на вътрешно пространство. Позицията на шофиране е страхотна, а комфортът - откровено надмина този при някои премиум брандове”, коментира Везенков опита си с флагмана в SUV гамата на Volkswagen малко преди да излети за САЩ.

Освен комфорта, Александър оцени много високо и системите за безопасност и асистенция на водача на Touareg, които правят шофирането не само по-приятно и спокойно, но и много по-сигурно както за водача и спътниците му, така и за другите участници в движението.

Занапред Александър Везенков и Volkswagen ще работят в тясно сътрудничество по различни проекти, социално значими каузи в страната, свързани със спорта, както и за утвърждаването на позитивния имидж и разпознаваемост на автомобилната марка в България.