ЦСКА - София и Черно море се изправят един срещу друг в изключително интригуващ сблъсък на стадион “Българска армия” в двубой от 7-ия кръг на efbet Лига. Мачът стартира днес от 21:15 часа, а главен съдия ще бъде Волен Чинков.

“Червените” не се намират в най-добрата си форма и започнаха недобре сезона. Освен отпадането от европейските турнири, столичният тим записа две загуби и едно равенство в петте си срещи в efbet Лига. Това породи доста напрежение сред феновете, които не останаха доволни от резултатите на тима. Към момента ЦСКА - София се намира на деветото място с 4 отбелязани и 4 допуснати гола.

Хубавото в случая е, че отборът влиза в днешния мач, след като записа победа в миналия кръг. Тогава “червените” надвиха Ботев (Враца) с 2:0 като гост и прекъснаха негативната си серия. Преди това столичани паднаха от Лудогорец с 0:3 и направиха равенство със Славия 1:1.

20

ЦСКА - София ще бъде без някои от ключовите си футболисти за днешния мач. Стълбът в защитата на тима Юрген Матей поднови тренировки, след като лекуваше контузия, но все още не е готов да се завърне официално в игра. Марселино Кареасо също не е напълно възстановен, а Амос Юга, който се излекува от своята травма, е малко вероятно да се появи на терена срещу “моряците”. Брадли де Нойер пък е аут до края на календарната година.

Черно море от своя страна показва невероятна форма от старта на кампанията и лети в efbet Лига. Варненци към момента са първи с 16 пункта, като за 6 мача имат 5 победа и само едно равенство - още в първия кръг срещу Арда. След това варненци записаха пет поредни успеха и логично са лидери към момента в класирането. Миналата седмица те надвиха другия голям фаворите за спечелване на шампионата - Лудогорец, с 1:0, а преди това размазаха Славия като гост с 5:1.

Очаква се Илиан Илиев да направи няколко смени в атаката на своя тим. В предишния кръг Атанас Илиев стартира като централен нападател, след като бе предпочетен пред Матеус Машадо. Бразилецът бе пред трансфер в Бенфика и затова остана извън групата, но почти сигурно преминаването му в португалския гранд попада и сега се очаква да се завърне сред стартовите 11. Машадо е и водещият реализатор на Черно море с 6 попадения от началото на сезона.

През миналия сезон ЦСКА - София и варненци се срещнаха два пъти на “Армията”. В първия случай “моряците” победиха с 2:1, а при втория “червените” се наложиха с 2:0. Сблъсъкът на “Тича” пък завърши в полза на столичани - 2:0.

ЦСКА - СОФИЯ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ЦСКА - СОФИЯ (4-3-3): Бусато; Вион, Кордоба, Х. Петров, Санянг; Хайнц, Юга, Линдсет; Фаетон, Назон, Шагоян

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Атанасов, Дробаров, Ц. Панов; Панайотов, Гарсия; Фернандес, Сула, А. Василев; Машадо

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: "Българска армия", София
НАЧАЛО: 21:15 часа