Локомотив (Пловдив) победи Хебър със зрелищния резултат 3:4 в среща от седмия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик бе ръководен от Валентин Железов и се радваше на сериозен интерес, като секторът за гости бе пълен до краен предел. Джовани (3) даде преднина на гостите с хубав удар в долния ъгъл на вратата, но много бързо домакините изравниха чрез Георги Николов (11). Той се възползва от ужасяваща грешка в защитата, включваща и вратаря Динко Хоркаш. Отново Георги Николов (18) направи обрата пълен за Хебър. Локомотив отново се върна в мача чрез Калоян Костов (25), който изравни с хубав удар под горната греда. Бабакар Дион (38) направи втория обрат в мача, останал сам на втора греда. Радостта на “смърфовете” не продължи дълго, защото Георги Николов (44) оформи своя хеттрик. Във втората минута на добавеното време Локомотив пак поведе в резултата. Ефе Али (45+2) надскочи всички и с глава се разписа за 3:4.

Срещата започна с едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите в автомобилна катастрофа четирима привърженици на Левски.

Гостите от Пловдив бързо стигнаха до гола. Той падна още в 3-ата минута. Ангел Лясков получи отляво, освободи се от Николай Николаев и центрира в наказателното поле. Топката стигна до Георги Минчев, който бе с гръб към вратата, но подаде към Джовани, а бразилецът от точката за изпълнение на дузпа вкара за 0:1.

Много бързо Хебър изравни. В 11-ата минута Георги Николов получи подаване в дълбочина, което обърка защитата и излезлия напред вратар Динко Хоркаш. Нападателят на домакините изпревари Хоркаш и прати топката в опразнената врата.

Пет минути по-късно Локо пропусна отличен шанс отново да излезе напред в резултата. Минчев свали с глава центриране отдясно, но оставеният непокрит в наказателното поле Димитър Илиев не успя да засече топката. Така се стигна до 18-ата минута, в която Хебър направи пълен обрат, а в прегръдките на своите съотборници отново попадна Георги Николов. Роберт Мазан проби по левия фланг и с прецизно центриране намери Николов, който отклони топка във вратата.

Отвореният мач зарадва феновете в Пазарджик с четвърти гол. Той бе на сметката на Локомотив и падна в 25-ата минута. Джовани центрира от корнер, а в наказателното поле Георги Минчев не успя да нанесе хубав удар с глава. По някакъв начин топката стигна до Калоян Костов, който с мощен шут стреля точно под горната греда за 2:2.

В 38-ата минута “смърфовете” направиха втория обрат в мача. Николаев позволи на Евандро да центрира по земята, успоредно на голлинията, а на втора греда Бабакар Дион беше оставен напълно сам и от близка дистанция не сбърка.

След корнер в 44-ата минута се получи двоен рикошет и топката падна точно на крака на Георги Николов, който засече от няколко метра на празна врата, за да оформи своя хеттрик.

Последната дума в това лудо полувреме бе на Локомотив. Тимът отново излезе напред в резултата с гол на влезлия от скамейката Ефе Али. Бранителят надскочи всички след центриране, като изпревари и вратаря на домакините.

В 54-ата минута видяхме и първото по-добро спасяване в срещата. Ангел Бастунов стреля мощно в горния ъгъл на вратата, но Динко Хоркаш се намеси с плонж. Хебър натискаше, а Локомотив се дръпна назад, търсейки контраатаки. В 82-рата минута Олексий Збун качи топката на главата на Георги Николов. Нападателят беше много близо до това да отбележи четвъртото си попадение в мача, но Динко Хоркаш го отказа с феноменално спасяване.

В 86-ата минута Петър Андреев излезе сам срещу вратаря на Хебър, но не успя да го преодолее.