Броени дни остават до началото на Европейското първенство по волейбол за мъже, на което България е съдомакин. Мачовете на родна земя са в Двореца на културата и спорта във Варна. Първият ни двубой е на 29 август (вторник) от 20.30 часа срещу Испания. Предлагаме ви интервю с центъра на България Алекс Грозданов, който е и официален посланик на CEV за Европейското първенство.

- Алекс, почти не остана време до старта на Европейското първенство във Варна. Какви са емоциите? Със сигурност настроението става все по-добро и все по-добро, защото очакваш да излезеш пред българската публика...

- Останаха няколко дни. Подготвяме се много добре. Надявам се да покажем същата игра пред варненската публика. Емоциите в залата са винаги положителни. Надявам се, че сме съумели да направим добър колектив.

- Какви са твоите лични амбиции?

- Искам да влезем в четворката и след това, каквото сабя покаже.

- Мачовете във Варна винаги са по-специални. Опиши заряда, чувството, когато влезеш в тази зала, която е като малък врящ казан – сякаш създадена за волейбол и чакаща националният отбор да дойде. Това е, което ние виждаме отвън. Какво виждаш и усещаш ти отвътре?

- Атмосферата е страхотна, за което допринася и самата зала. Имаш по-близък контакт с публиката от Арената в София. Това създава уникални емоции. Отделно самата публика е невероятна като заряд и бих казал, че това е едно от любимите ми места за игра.

- Какво би казал на тези, които все още се колебаят дали да дойдат? Със сигурност би изтъкнал много причини, че си заслужава да бъдат в залата във Варна на мачовете между 29 август и 11 септември...

- Да не чакат. Да вземат билети и да идват. Чакаме ги в залата. Ще дадем всичко от себе и смятам, че има какво да се види. Един нов отбор, който събира както по-опитни състезатели, така и по-млади. Мисля, че свършихме доста позитивна работа през тази година и вярвам, че ще покажем резултатите от нея по време на Европейското първенство.