Шампионът на Ла Лига Барселона излезе с официална позиция относно медийните изяви на президента на испанската футболна федерация Луис Рубиалес, който отказа да подаде оставка в петък. Рубиалес се целуна с испанската националка Джени Ермосо по устните след триумфа на Испания на Световното първенство при жените миналата неделя.

"Барселона смята действията на президента на централата по време на празненствата за спечелването на Световното първенство за изцяло неправилни. Това са факти, които считаме за жалки. Самият Рубиалес ги счете за грешка и дори се извини. Барселона продължава да подкрепя женския футбол, както и пълното равенство между мъжете и жените в света на спорта и в обществото като цяло, гарантирайки безопасността на жените. Осъждаме всяко действие, което нарушава нашите принципи и устав", се казва в позицията на испанския шампион.

Испания победи драматично Англия с 1:0 на финала на Световния шампионат при жените.

В последните дни медиите в Испания прогнозираха, че  Рубиалес със сигурност ще се оттегли от поста си. В четвъртък представители на футболната федерация на Испания дори се събраха, за да обсъдят евентуалния наследник на настоящия президент на централата.