Лил спечели с 2:1 домакинството си на Риека в първи мач от плейофите на Лигата на конференциите. Французите обаче имаха много проблеми и трябваше да правят пълен обрат с два гола в края на двете полувремена.

Тимът на Пауло Фонсека нямаше много идеи в началото на двубоя срещу отбор, който остана без треньора си преди два дни. В 24-ата минута хърватите поведоха след гол на Пашалич и това още повече усложни ситуацията на домакините, на които им трябваше време, за да се възстановят от това развитие. Едон Зегрова изравни малко преди почивката.

Второто полувреме беше битка, в която Лил опитваше да атакува, а съперникът основно се бранеше, но много успешно. Минута преди края на редовното време "песовете" стигнаха до така търсения гол, а героят беше неочакван. 17-годишният защитник Лени Йоро с глава насочи топката към мрежата. Бранителят влезе като резерва още в седмата минута на мястото на контузелия се Диаките.

Драмата обаче не беше приключила, тъй като в добавеното време Риека пропусна великолепна възможност да изравни. Митрович бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му от воле бе блокиран от Гудмундсон. Последва удар на Илинкович, отразен от Шевалие, и пропуск на Митрович отблизо.

⏱️ TERMINÉ ! Combatifs, les lillois S'IMPOSENT face aux croates et devront garder cet avantage la semaine prochaine ! ❤️🤍

LILLE 🇫🇷 2-1 🇭🇷 RIJEKA

⚽️ Pasalic
⚽️ Zhegrova
⚽️ Yoro pic.twitter.com/dk9lPx8VhE

— Actu Ligue 1 (@ActuL1_) August 24, 2023

В друг мач от плейофите на Лигата на конференциите Мидтиланд и Легия (Варшава) направиха зрелищно равенство 3:3, в което датчаните на три пъти повеждаха. Генк обърна Адана Демирспор с късни голове до крайното 2:1, а сънародниците им от Гент спечелиха с 2:0 домакинството си на Апоел Никозия.