Манчестър Сити обмисля да отправи оферта към халфа на Кристъл Палас - Еберечи Езе, съобщава вестник “Дейли Мейл”. Полузащитникът е попаднал в полезрението на скаутите на “гражданите” в последните няколко месеца, след като те са били впечатлени от умението му да контролира темпото на игра и да намира свободни пространства между линиите. Езе е един от най-постоянните играчи на “орлите” и получи първа повиквателна за националния отбор на Англия през юни. 

Интересът на шампионите се е фокусирал върху него в последните дни, след като сделката за Лукас Пакета от Уест Хам окончателно пропадна заради отправените обвинения към него за евентуално манипулиране на залози.Очакванията са от “Етихад” да отправят оферта в следващите дни, като “Дейли Мейл” допълва, че от Кристъл Палас вероятно ще поискал около 70 милиона паунда, за да се съгласят на продажба. Езе бе титуляр за “орлите” в първите две срещи от кампанията, като игра без смяна и записа общо 194 минути в двубоите.

Междувременно "Атлетик" информира, че Манчестър Сити проучват условията около евентуална сделка за Матеуш Нунеш от Уулвърхамптън. Португалецът пристигна на "Молиню" през миналото лято и показа много стабилна игра. "Вълците" пък имат финансови проблеми и през това лято се разделиха с част от водещите си играчи, а при добра оферта вероятно няма да правят спънки за напускане и на Нунеш.