Отборът на Левски ще се изправи срещу Айнтрахт (Франкфурт) в плейофа в Лигата на Конференциите. Първият мач е на 24 август (четвъртък) от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Преди това президентът на баскетболния Левски Константин Папазов застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие очакванията си за тези мачове между двата отбора и проблемите с агитките. 

- Предстои много тежък мач за Левски срещу Айнтрахт, надяваш ли се на чудо? 
- Левски с много любов е спасен от своите фенове през 2020-а година, за да стигне до тук. Три години по-късно награда за тези фенове, награда за волята на Наско (б.р. Наско Сираков). Няма отбор, който да не се радва на своите приходи от Европа - от участието в Европа, телевизионни права, както това, което ти дава УЕФА, приходите от билети. Сигурно го гледам от моята камбанария, но аз съм убеден, че отборът в Европа, който най-много ще се радва на това, което се случва и на който най-много са му необходими тези средства, това е отборът на Левски. Това е награда за всичко, което се е случило до ден днешен. Не случайно вкарахме гол и в последната минута, стадионът е пълен, когато се очакваше, че едва ли не свършва светът. Април месец мислихме, че свършва светът, светът не може да свърши никога за Левски, защото Левски затова е със слоган - "Левски е вечен". Не съм го измислил аз, измислило го е времето. Сега, от позиция на това е нормално да мечтаем. Едно влизане в групите, колкото и да не е подчинено на никаква спортно-техническа логика, ще освободи Левски от най-голямото бреме, а това е финансовото бреме - задълженията към държавата. Левски много иска това да се изчисти и ще го направи, когато има възможност. Освен финансовото бреме, това е и имиджово бреме. Левски трябва да бъде за пример. Просто има моменти, в които наистина не можеш, започваш и попадаш в един кошмар през май месец 2020 година, за да стигнеш до тук много по-бързо отколкото сме очаквали. Това е от Господ награда за хората. Ок, за волята на Наско безспорно, но за волята на хората, които от 1 февруари, когато замина Божков, истински спасиха отбора си. И затова се надяваме извън чисто аналитичните спортно-технически елементи, защото ако техният централен нападател струва 100 млн., то той няма да може сам да бие Левски, но това обуславя предимството на отбора на Айнтрахт. Обаче Левски е побеждавал Щутгард, големи български отбори са побеждавали европейски колоси, така че не е невъзможно. За да постигне някакъв успех, човек трябва да вярва в него и това е смисълът на спорта. Реално, парите са определящи до голяма степен, не на 100%, но с по-големи пари можеш да правиш по-добра селекция, обаче Левски има нещо, което никой друг няма. В целия свят има любов, сигурно не по-малко в големите европейски държави си обичат отборите. Казват за Айнтрахт, че техните фенове наистина са чудо, но не знам дали им се е налагало, не им пожелавам да им се налага да ги спасяват феновете. От друга страна няма нищо по-истинско от това - хората да си спасят самия отбор и хората сами да отсеят плявата.

- Появи се информация, че доста фенове на Айнтрахт ще бъдат на мача в България, притеснява ли те, че отново може да се стигне до грозни сцени като например тези в Северна Македония? 
- За мен няма Северна Македония, за мен си е Македония. Живял съм там 4 години и знам каква радост беше по време на мача България-Германия в Скопие на 10 юли 1994 година. Някои политици искат да създадат проблеми по някакъв начин и ги създадоха реално, някакво изкуствено напрежение.

- Бившият баскетболен национал Николай Вангелов също пострада в Северна Македония? 
- Николай Вангелов също ми се обади, свързах се веднага с посолството. Ники ми звънна първо на мен да попита дали има някакъв начин нещо да се направи. Обадих се на посланика, това са най-нормалните човешки действия. Смятам, че това се случва на всички терени. Видяхте какво се случи с Динамо Загреб. Трябват решителни мерки. Няма нещо, което ако държавата има воля, да не се справи с него. Само трябва да има воля. Както виждате, приеха се някакви много тежки рестрикции за над 1,2 промила и това по естествен начин ще накара шофьорите, особено които карат скъпи автомобили, да не им ги прибират, а да не пият. Кучето скача според тоягата. Свободията наречена демокрация в България ражда това. Трябва да има строги правила, защото можеш да сбъркаш, а можеш да бъдеш и злосторник. Страшно важна е за нас охраната. Ама чакай, ние от кого се пазим?! На нашия мач от кого се пазим?! Ние самите Левски от кого се пазим - от тези наши фенове, които ни спасиха?! Защо трябва да има охрани толкова много. Чудно ми е било, но от другата страна сигурно е превантивна мярка. Надявам се да няма проблеми. Сектор А е 13 000 и Левски е толкова голям, че тези 13 000 само могат да мотивират останалите 31 000, които са за Левски местата. Ясно е, че няма да бъдат 13 000, но нека да се надвикаме и с тях, а нека и 13 000 души да вкарат приходи в клуба. Виждате какво нещо е животът - човекът, който извървя най-тежкият път идва без никакво доверие, сам в трудностите Ники Костов как си следва пътеката и успява. И сега изведнъж от едно доста скептично отношение към него, стъпка по стъпка… Барометърът на един отбор е пълният стадион. Факт е, аз няма да отрека, че този отбор беше направен преди две години и сега надграждането дава резултати. Факт е, че хората са щастливи. Когато хората са щастливи с отбора, който са спасили , по-хубаво от това няма. Сега ме питаха за билети, казаха им, че обещавам да ги уредя за групите.

- Звучиш като абсолютен оптимист… 
- Човек трябва така да е устроен. Сега да легна да се тръшкам, че 100 млн. струва техният нападател и лягаме и умираме. Навремето Левски победи Щутгард, да не забравяме и трябва да бъдем обективни - ЦСКА отстрани Ливърпул и Нотингам. Щом те са го можели тогава, защо да не могат и сега?! Трябва човек да си вярва, да го иска. Левски не беше в много изгона позиция с Апоел, но вкарахме гол в последната минута. Това е награда. Аз безумно вярвам в Господ, той гледа и когато види нещо, което се прави със сърце и искрено - помага. И обратното - като види, че има някакво задкулисие - получаваш гол ти в 90-ата минута. Има го в историята навсякъде във всички отбори.