Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев застана пред медиите в официалната пресконференция на тима преди важния двубой с Аякс. “Орлите” се изправят срещу нидерландския гранд утре в Разград в първия плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа.

Петев изрази надежди, че момчетата му ще играят като отбор, ще покажат добра игра и може да изненадат именития си противник.

“Утре имаме щастието да срещнем една от най-големите футболни машини в Европа и света. Това е отбор, който е дал на целия свят изключително много футболисти. Нашите момчета са готови, вярвам им на сто процента, имаме добър климат. Всеки, който вземе участие, ще даде максимума. Трябва да играем като отбор и да сме сплотени. Понякога допускаме грешки, ние знаем нашите проблеми, работим да не се повтарят. Ще стане едно голямо зрелище и се надявам да покажем добър футбол.

Нямаме контузени и наказани. Всички футболисти са на разположение и пак казвам - най-важното е утре да изглеждаме балансирано и да играем като отбор.

Нещото, в което трябва да работим, е в гостуващите мачове. Там допускаме грешки, но ги знаем и трябва да работим върху тях. Трябва да покажем добро лице, страст и вяра, че можем да направим нещо.

Отборът на Аякс разполага с много индивидуална класа. Знаем, че няма да ни е лесно. Гледаме им мачовете, много добър отбор. Ние ще направим всичко възможно да ги затрудним.

31

Говорих и с Падт, и с Витри, които са играли там. Всяка една информация е от помощ. Важно е за нас да следваме това, което имаме като план.

В живота няма нищо на всяка цена. Противникът и двубоят са по-различни. Не е от класата на тези отбори, с които играхме досега. Ще видим докъде сме стигнали с нашето развитие. Най-важното е да вярваме и да не се притесняваме от името, което стои срещу нас”, заяви Петев.