Световната шампионка с Испания Олга Кармона, която отбеляза победния гол за 1:0 срещу Англия на финала на дамския Мондиал, получи възможността да изрази своите смесени чувства по време на снощните празненства в Мадрид по случай триумфа на дамския национален отбор на страната.

Както е известно, футболистката на Реал Мадрид научила за смъртта на своя баща веднага след спечеления финал. От местната федерация първоначално скрили тази новина от нея, за да се концентрира върху двубоя, който беше исторически за женския футбол в страната. Затова в снощната си емоционална реч Кармона призна, че това е бил едновременно най-хубавия и най-лошия ден в живота ѝ.

☺️ La foto más emotiva de la noche: Olga Carmona, manteada por sus compañeras pic.twitter.com/npxTweuQ93

— Diario AS (@diarioas) August 21, 2023

“Днес е специален ден за цяла Испания, но също така от една страна е труден за мен. Знаете, че вчера беше ден на много емоции. На моменти беше най-хубавият ден в живота ми, но след това се превърна в най-лошия. Реално съм много развълнувана, че донесох тази радост на цялата страна. Ето, сега имате звездата, която искахте, но не само тази на гърдите, но и всички онези звезди на небето, които са ни подкрепяли”, заяви тя, докато събралите се хиляди испанци скандираха нейното име.

Olga Carmona: “Today is a very special day for whole Spain, But its although was difficult for me, I had a day that is the best in my life, Then turned to be also the worst. I’m happy that I was able to achieve this joy for the whole country”

pic.twitter.com/vS2HwWNnxd

— Real Madrid Info ³⁵ (@RMadridInfo) August 21, 2023

По-рано Кармона публикува два статуса в социалната мрежа Х (ребрандирания “Туитър”), в които отправи послания към починалия си баща. “И без да знам, имах своята Звезда още преди началото на мача. Знам, че си ми дал силата, за да постигна нещо уникално. Знам, че си ме гледал тази нощ и че си горд с мен. Почивай в мир, тате”, написа тя в първата публикация.

Spain's World Cup hero Olga Carmona has paid tribute to her father after finding out he passed away following the final ❤️ pic.twitter.com/SC2KZAD8rh

— ESPN FC (@ESPNFC) August 21, 2023

“Нямам думи, с които да благодаря за вашата подкрепа. Вчера беше най-хубавият, но и най-лошият ден в живота ми. Знам, че ти би искал да ме видиш как се наслаждавам на този исторически момент и затова ще бъда със своите съотборнички, за да знаеш, където и да се намираш, че тази звезда е и твоя, татко”, добави полузащитничката.

No tengo palabras para agradecer todo vuestro cariño.

Ayer fue el mejor y el peor día de mi vida.

Sé que tú querrías verme disfrutar de este momento histórico, por eso estaré con mis compañeras, para que desde donde estés sepas que esta estrella también es tuya papá🌟 pic.twitter.com/U0FKunGdml

— Olga Carmona (@7olgacarmona) August 21, 2023