Заради множеството негативни коментари президентът на Испанския футболен съюз Луис Рубиалес официално се извини за действията си след финала на Световното първенство за жени, в което испанките надвиха Англия с 1:0.

Дискусии предизвика факта, че босът сграбчи и целуна по устните футболистката Джени Ермосо. Това беше прието като проява на неуважение спрямо жените.

Luis Rubiales kissing spanish soccer player Jennifer Hermoso.#LuisRubiales #JenniHermoso #kissing pic.twitter.com/6AhWeuX5PV

— Old Man Edwin (@OldMan_Edwin) August 21, 2023

Първоначално Рубиалес нарече “идиоти” хората, които го критикуват, защото, според него, няма нищо скандално в случилото се, защото двамата с въпросната състезателка били приятели.

Все пак директорът излезе с нова позиция.

“Трябва да кажа, че постъпих грешно, макар с тази състезателка да имаме отлични взаимоотношения, каквито имам и с останалите от отбора. Приемаме това като нещо нормално и, повтарям, не съм се поддал на лоши намерения. Изглежда обаче, че това предизвиква буря, защото определени хора се оказаха наранени от случилото се. И тъй като няма друг начин, съм длъжен да поднеса извиненията си. А и трябва да науча, че когато си президент на важна институция като Испанската федерация, трябва да бъдеш по-внимателен”, гласи част от обръщението на Рубиалес.

Самата Джени Ермосо първоначално заяви, че целувката не й е харесала, но по-късно уточни, че не се чувства наранена и е в отлични взаимоотношения с Луис Рубиалес. Иначе въпросният директор целуваше и други от дамите, но тях само по бузите.