Джон Стоунс ще отсъства от тренировките и мачовете на Манчестър Сити поне до паузата за международни срещи, обяви мениджърът на отбора Джосеп Гуардиола. Той е под въпрос за европейските квалификации на Англия срещу Украйна и Шотландия.

29-годишният Стоунс получи мускулна травма по време на подготовката и не игра в първите три мача срещу Бърнли, Севиля и Нюкасъл. Паузата за национални отбори е между 4 и 12 септември.

Английският национал се превърна в един от ключовите играчи на тима през пролетта, когато често беше използван като халф.

Освен Стоунс, контузен е и плеймейкърът Кевин Де Бройне, който няма да играе поне четири месеца. Той получи травмата при победата с 3:0 срещу Бърнли в първата среща от новия сезон в английското първенство.

"В момента се нуждаем от всички налични футболисти. Длъжни сме да отговорим на очакванията на феновете, но Стоунс няма да играе поне до паузата за националните отбори", заяви Пеп.

"Вече спечелихме един трофей (Суперкупата на Европа - б.р.), имаме шест от шест точки в първенството и не позволихме на Бърнли и Нюкасъл да създадат много положения. Сега имаме кратка почивка и започваме отново. Справяме се добре, защото имаме специален отбор, иначе нямаше да бъдем толкова постоянни година след година. Невъзможно е”, добави Гуардиола.