ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испания победи Англия с 1:0 във финала на деветото Световното първенство за жени в Австралия и Нова Зеландия при първото си класиране в битка за трофея.

В Сидни "Ла Фурия" се справи с настоящия европейски шампион при дамите с гол на 23-годишната бранителка на Реал (Мадрид) Олга Кармона. Испанките пропуснаха дузпа в 70-ата минута, когато удар на Джени Ермосо бе отразен от вратарката на Англия.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Британките бяха много близо до това да открият резултата четвърт час след началото, но ударът на Лорън Хемп намери напречната греда на испанската врата. Иберийките отговориха моментално и минута по-късно Алба Редондо пропиля отлична възможност за гол.

В 29-ата минута по-активната игра на Испания все пак даде резултат. Англичанките изгубиха топката в средата на терена и това позволи на техните съпернички да организират контраатака. Топката бе подадена вляво, където нахлуващата от втора позиция Олга Кармона я пое и с много прецизен диагонален удар по земя вкара за 1:0.

Именно тя класира Испания за финала след гол за 2:1 в 89-ата минута на полуфинала с Швеция.

През вторите 45 минути ситуациите пред английската вратарка Мери Ърпс следваха почти една след друга и вратарката на Манчестър Юнайтед правеше чудеса, за да задържи родината си в мача. Най-важното спасяване на Ърпс дойде в 70-ата минута, когато тя улови дузпа на Дженифър Ермосо.

Отличната проява на Ърпс обаче не успя да вдъхнови съотборничките ѝ и в преден план те не успяха да поставят испанската отбрана под напрежение.

Загубата във финала пък донесе антирекорд на мениджъра на английския отбор Сарина Вигман.

Нидерландката стана първият треньор в историята при мъжете и жените, който губи два поредни финала на световно първенство. Преди четири години тя водеше състава на Нидерландия, който загуби с 0:2 от САЩ в мача за трофея.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!