Фрайбург спечели с 2:1 гостуването си на Хофенхайм в среща от първия кръг на Бундеслигата. Два унгарски гола в края на първото полувреме осигуриха успеха на тима на Кристиан Щрайх. Атила Шалай си отбеляза автогол в 39-ата минута, а неговият сънародник Роналд Шалай се разписа в добавеното време на първата част. Озан Кабак върна едно попадение в 50-ата минута.

Новото попълнение Вут Вегхорст пропуса мача поради контузия в бедрото. И двата отбора стартираха мача с идея да атакуват. Крамарич празнуваше пет минути след началото на срещата, но радостта му се оказа прибързана, тъй като бе отсъдена засада. След активното начало и няколко положения пред двете врати в средата на полувремето темпото спадна.

Victory for Freiburg on Matchday 1 of the Bundesliga 🇩🇪#TSGSCF #SCF #Freiburg #Bundesliga pic.twitter.com/vUeoInhA9F

— ClubFootballHistory (@FuttbolVintage) August 19, 2023

Атила Шалай имаше нещастието да отклони топката в собствената си врата в 39-ата минута. Хофе веднага тръгна да търси изравняване и бе близо до попадение, но се оттегли на почивка с два гола пасив. В добавеното време Кабак блокира удар на Григорич на голлинията, но Роналд Шалай.

Фрайбург започна по-силно второто полувреме и решителна намеса на Кабак предотврати нов гол. Именно бранителят върна домакините в мача в 50-ата минута. Последваха положения и пред двете врати, като най-добрата възможност се откри пред Грифо, който удари гредата след удар от дистанция. Двата отбора обаче не успяха да продължат при това темпо и то спадна, а гостите започнаха да играят по-предпазливо и успяха да запазят аванса си.