След като първенствата на Англия и Испания стартираха преди седмица, сега това ще се случи и с това в Серия “А”. Доста обаче са въпросителните в навечерието на първите сблъсъци в италианския шампионат. Темата за Калчото беше водеща в поредното издание на “Контра” - специализираното предаване за европейски футбол в ефира на Sportal.bg и Sportal TV.

Специален гост на изданието беше коментаторът Никола Кацаров, който заедно с Васил Сумрачки и Радослав Стойков сподели очакванията си за новия сезон в Италия.

Сред най-интересните дуели в първия кръг е този между Удинезе и Ювентус. Двата отбора сложиха край на миналия сезон с двубой на същия стадион в последния кръг. Дали Юве е готов да се завърне в борбата за титлата, или се нуждае от още време, за да се възстанови от шока с наложените наказания и финансовата криза?

Бившият първенец Милан е сред малкото отличници на трансферния пазар - поне откъм входящи сделки, след като вече взе осмина нови играчи. Сега тимът на Стефано Пиоли започва с гостуване на Болоня, който е сред отборите, които бележат най-голямо израстване през последната година.

Темата “Англия” също е на дневен ред. Манчестър Сити вече изигра няколко тежки двубоя, а ето, че сега го очаква пореден такъв - този път срещу Нюкасъл в Премиър лийг. Липсата на редица важни за шампионите футболисти като Кевин де Бройне, Бернардо Силва и Рубен Диаш може да рефлектира върху представянето на отбора. Дали обаче Джосеп Гуардиола не е измислил някой нов гениален ход? Нюкасъл стартира перфектно с пет гола срещу Астън Вила и предстои да видим как ще изглежда на “Етихад”.

Градският съперник на Сити - Манчестър Юнайтед, имаше голям късмет срещу Уулвърхамптън в началото на седмицата, а сега му предстои тежка визита на Тотнъм в Лондон. Какво трябва да промени Ерик тен Хаг и в какво се коренят проблемите на “червените дяволи”? На фона на това в Тотнъм също са амбицирани да се докажат при новия мениджър.

По тези и други теми участващите в предаването журналисти споделиха своите гледни точки.

Харесайте “Контра” във Фейсбук.