Лионел Меси даде първата си пресконференция като футболист на Интер Маями. Аржентинската звезда няма мач без отбелязан гол, откакто се присъедини към “чаплите” и най-вече благодарение на него отборът се класира за финала в турнира за Купата на лигите. 

“Никога не съм придавал значение на “Златната топка”, а след спечелването на световната титла все по-малко мисля за нея. Най-важни са отборните трофеи. Радвам се, че в кариерата си съм постигнал всичко”, сподели Меси, който е седемкратен носител на “Златната топка” и фаворит да бъде коронован с най-ценния индивидуален приз и през тази година. 

“С огромна радост пристигнах в Интер Маями. Взех решението заедно със семейството си. Харесва ни градът, а и феновете ни приеха много добре. От първия ден с момчетата в тима си казахме, че трябва да си поставим нови цели. Срещнахме добри мексикански отбори и ги преодоляхме. Голяма изненада е, че стигнахме до финала”, коментира аржентинецът. 

Lionel Messi revealed that he never wanted to go to PSG 😮 pic.twitter.com/657eCDu39I

— ESPN FC (@ESPNFC) August 17, 2023

“Вариантът да играя в САЩ винаги е бил в ума ми. В началото ми беше малко трудно заради горещото време, но сега ми е по-комфортно. Постепенно се адаптирам. Ще е чудесно, ако спечелим трофея. Не само за мен, но за целия отбор и за феновете”, подчерта Меси. 

Той добави, че никога не е имал намерение да напуска Барселона и е взел трудно решението да подпише с Пари Сен Жермен.