ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Сити се изправя срещу Севиля в битката за Суперкупата на УЕФА, която ще се проведе на стадион „Георгиос Караискакис“ в Пирея. „Гражданите“, които преди два месеца спечелиха за първи път в историята си Шампионската лига, сега ще опитат да прибавят и този липсващ трофей във витрината си. Севиля, въпреки рекордните си седем титли от Лига Европа, има само една Суперкупа на УЕФА, спечелена при дебютната изява на андалусийци в мача за отличието през 2006 г. (3:0 срещу Барселона).

Очакванията са, че мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуордиола ще заложи на някои от резервите си. Тези промени са продиктувани от проблеми с контузии. Към Кевин де Бройне, който вероятно ще бъде извън терените за няколко месеца, неочаквано се присъединиха Бернардо Силва и Рубен Диаш. Двамата останаха извън групата заради различни оплаквания и „гражданите“ решиха да не рискуват с включването им в състава. Заради проблемите Гуардиола се видя принуден да вземе невъзстановения от контузия Джон Стоунс.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Севиля също има проблеми в състава. Маркао и Танги Нианзу са с контузии, а в последния момент заради вирусно заболяване от групата отпадна и Фернандо Режес. Освен това треньорът Хосе Луис Мендилибар е твърд в решението, че през сезона няма намерение да ползва услугите на Лудвиг Аугустинсон, Оскар Родригес, Томас Дилейни, Усама Идриди и Аднан Янузай. Не бива да се пропуска фактът, че титулярният вратар Ясун Боно е разконцентриран заради предстоящ трансфер в саудитския Ал Хилал и не е сигурно до каква степен ще е отдаден напълно на опита на Севиля да спечели Суперкупата на УЕФА.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – СЕВИЛЯ

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Пирея, „Георгиос Караискакис“
Съдия: Франсоа Летексие

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Сити: Щефан Ортега, Кайл Уокър, Мануел Аканджи, Йошко Гвардиол, Нейтън Аке, Родри, Матео Ковачич, Фил Фодън, Хулиан Алварес, Джак Грийлиш, Ерлинг Холанд
Контузени: Бернардо Силва, Дшон Дтоунс, Рубен Диаш, Кевин де Бройне
Наказани: няма

Севиля: Ясин Боно, Хесус Навас, Лоик Баде, Неманя Гудел, Маркос Акуня, Жоан Жордан, Иван Ракитич, Лукас Окампос, Сусо, Оливер Торес, Юсеф Ен-Несири
Контузени: Маркао, Танги Нианзу, Фернандо Режес
Наказани: няма

Баланс между двата отбора в Европа: 4 мача, 4 победи за Манчестър Сити, г.р. 12:3

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!