Спекулациите за нов вратар в Байерн (Мюнхен) продължават с пълна сила. И докато досега имената на Давид Де Хеа и Ясин Буну бяха спрягани неколкократно за вратарския пост в баварския гранд, то вече нов футболист е фаворит за трансфер в германския шампион и това е стражът на Манчестър Сити Щефан Ортега.

Разговори с обкръжението на 30-годишният немски вратар са се провели през последните няколко дни от ръководството на баварците. Според информациите Щефан Ортега би искал да се присъедини към Байерн, тъй като е наясно, че в Сити ще бъде резерва на стабилния Едерсон. Англичаните обаче едва ли ще пуснат стража си да напусне, преди да са намерили негова алтернатива.

Manchester City's Stefan Ortega is now a top candidate in Bayern's search for a new goalkeeper. Talks with the player's camp have taken place in the past few days. Pep Guardiola is very happy with Ortega and City are considering extending his contract beyond 2025. Decision up to… pic.twitter.com/Ti4f2lBWzs

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) August 14, 2023

Самият Пеп Гуардиола е много доволен от Ортега и "гражданите" обмислят да удължат договора му след 2025 г.

Вратарят премина в Манчестър Сити през 2022 г. от Арминия (Билефелд), като любопитното е, че има мачове и за градския съперник на Байерн - Мюнхен 1860. През миналия сезон Ортега изигра 14 мача за "гражданите" (основно за ФА Къп и Карабао Къп), в които допусна 7 гола и 9 пъти запази мрежата си без попадения. Той бе титуляр за Манчестър Сити и в двубоя за "Къмюнити Шийлд" с Арсенал, загубен с дузпи.