Пари Сен Жермен започна доста неубедително новия сезон в Лига 1. Шампионът на Франция направи нулево реми срещу Лориен на своя "Парк де Пренс". Домакините показаха сериозна немощ в предни позиции, като ясно си личеше отсъствието на Килиан Мбапе, който изгледа мача от трибуните.  Неймар пък не игра, тъй като е болен от вирус. Новият треньор Луис Енрике също едва ли е особено доволен от представянето на своя тим в официалния му дебют начело.

Първото полувреме премина под тотална доминация на Пари Сен Жермен. Домакините имаха огромно предимство във владенето на топката, но изпитваха сериозни трудности в създаването на голови положения. Гонсало Рамош отправи нелош шут в началото на мача, но той не успя особено да затрудни вратаря на съперника.

Противно на логиката, Лориен бе най-близо до отбелязване на гол през първата част. В 41-вата минута наглед слаб изстрел на Лорен Абержел се отби от гредата.

И второто полувреме продължи в подобно русло. Домакините повече търсеха гола, но без особен успех. Чак в 77-ата минута те стигнаха до най-добрата си възможност в мача. Карлос Солер достигна топката на аутлинията и я върна за Фабиан Руис, който от чудесна позиция не успя да се разпише, като ударът му бе блокиран.

Две минути по-късно Гонсало Рамош получи хубаво центриране и стреля с глава, но кълбото мина на сантиметри от гредата.

В 90-ата минута Солер опита късмета си от далечна дистанция, но отново вратарят Ивон Мвого бе на мястото си и уверено улови. В добавеното време и Угарте отправи опасен далечен шут, който профуча до гредата.

Така срещата завърши без победител, а Лориен отново доказа, че е изключително неудобен съперник за ПСЖ. Парижани пък ще трябва да си направят изводите, тъй като с подобна игра ще имат доста проблеми и занапред.