Отборите на Дженоа и Модена направиха седем голово шоу в мач от 1/32-финалите на Купата на Италия, като тимът на домакините излезе крайният победител, стигайки до крайния успех с резултат от 4:3.

🔛 Siamo ai sedicesimi di Coppa Italia 🇮🇹

☑️ FT: #GenoaModena 4-3 🔴🔵 pic.twitter.com/Rc5vmCdYSM

— Genoa CFC (@GenoaCFC) August 11, 2023

Още първото полувреме загатна, че съперниците няма да бъдат пестеливи. По-малко от 60 секунди бяха нужни на играчите на Дженоа, за да открият резултата благодарение на Матео Ретеги. След това до почивката паднаха нови три попадения. Гостите от Модена стигнаха до пълен обрат, като Джакопо Манчини изравни в 29-ата минута, а 11 минути по-късно Лука Термолада изведе своите напред. В добавеното време на първата част Йохан Васкес възстанови равенството.

След подновяването на играта футболистите се възползваха от инерцията на вкараното попадение преди почивката и бързо удариха на още два пъти. В 51-ата минута Алберт Гудмундсон изведе отбора си напред в резултата, а 6 минути след това Матео Ратеги доближи своите до успеха.

😍 We missed this pic.twitter.com/tv2pGUbS1W

— Genoa CFC (@GenoaCFC) August 11, 2023

До края Модена върна един гол благодарение на Марко Гаджуло, но той не промени статуквото на терена и в крайна сметка Дженоа се класира сред последните 32 отбора в турнира. Там отборът от северна Италия ще срещне победителя от двойката между Монца и Реджана.

Снимка: Genoa CFC