ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шампионът Манчестър Сити спечели убедително с 3:0 при визитата си на Бърнли в първия мач от новия сезон на английската Висша лига. Ерлинг Холанд (4, 36) избухна с два гола за старт на сезона, а Родри (75) оформи крайния резултат. В средата на първата част Кевин Де Бройне се контузи и бе принудително заменен, а в продължението на мача Анас Зарури получи червен картон за нарушение срещу Кайл Уокър.

След само 240 секунди игра Ерлинг Холанд се оказа в прегръдките на своите съотборници, възползвайки се от асистенция на Родри, който свали топката с глава при центриране отляво. Малко след това футболистите на Бърни поискаха дузпа, но претенциите им не бяха уважени от съдията.

Манчестър Сити получи лоша новина в 22-ата минута, когато Кевин Де Бройне получи травма и бе заменен от Матео Ковачич. В 36-ата минута Хулиан Алварес подаде топката в наказателното поле, Холанд я овладя и с чудесен удар я изпрати към вратата, а след рикошет в гредата тя мина голлинията за 0:2.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

И след почивката играчите на Хосеп Гуардиола доминираха, но гол падна чак в 75-ата минута. Тогава топката стигна до Родри в наказателното поле, който стреля и не остави шансове на вратаря на домакините за 0:3. Три минути по-късно Хулиан Алварес имаше шанс да отбележи четвърти гол, но шутът му бе блокиран от защитник. Няколко минути след това Алварес имаше още един шанс да се разпише, но отново не сполучи.

Четири минути преди края на редовното време фен на домакините нахлу на терена. Наложи се Крей Поусън да прекъсне срещата за кратко, а ситуацията бе овладяна бързо от стюардите.

В третата минута на добавеното време Анас Зарури получи червен картон за нарушение срещу Кайл Уокър. Първоначално реферът показа само жълт картон на Зарури, но след преглед на ситуацията с ВАР реферът промени решението и изгони дебютанта във Висшата лига.

БЪРНЛИ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:3
0:1 Ерлинг Холанд (4), 0:2 Ерлинг Холанд (36), 0:3 Родри (75)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!