Третодивизионният Саарбрюкен сензационно успя да победи втородивизионния Карлсруе с 2:1 и се класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия. След нулево първо полувреме саарландци поведоха в 47-ата минута чрез Цивея, но Карлсруе отвърна на удара. Щиндъл изравни със зрелищен удар от воле в 65-ата минута. Малко преди края в 90-ата минута домакините стигнаха до победата с гол на влезлия на почивката Кай Брюнкер след удар от близка дистанция.

Друг тим от Трета лига Зандхаузен пък елиминира още един отбор от Втора Бундеслига Хановер с 4:2 след дузпи. В редовното време срещата завърши 3:3, а в продълженията не паднаха други попадения. Гостите поведоха с два гола на Шауб (27) и Халстенберг (43), но Хенингс (45+3-дузпа) и Мачийевски (77) изравниха. Тойхерт (82) отново изведе Ханове напред в резултата, а Книпинг (86) изравни за домакините. При ударите от бялата точка домакините имаха повече късмет.

В друг мач от първия кръг новите попълнения на Борусия (Мьонхенгладбах) Франк Хонорат и Томаш Чванчара вкараха по два гола всеки при победата над скромния четвъртодивизионен тим Берсенбюрк със 7:0. Гладбах поведе с 4:0 до 35-ата минута на мача и добави още три гола през втората част. За победителите се разписаха още двама нови играчи - Робин Хак и Грант-Леон Ранос. Това бе и първи мач за новия треньор Жерардо Сеоане.

Изпадналият от елита Шалке 04 пък спечели с 3:1 при визитата си на Айнтрахт (Брауншвайг) и също продължава напред. Уджа (12) изведе домакините напред в резултата, а Караман (19), Сегуин (42) и Латца (90+4) класираха "миньорите" от Гелзенкирхен напред. Те завършиха мача в намален състав след втори жълт и червен картон на Темпелман в последните секунди.

Мачовете на Байерн и РБ Лайпциг бяха преместени за края на септември, тъй като двата отбора се срещат утре вечер от 21:45 часа българско време за Суперкупата на Германия.