Шампионът Манчестър Сити стартира новия сезон в английската Висша лига с гостуване на новака Бърнли. Ерлинг Холанд (4, 36) вкара два гола, а един добави Родри (75).

“Гражданите” успяха да излязат напред още в 4-ата минута, когато дълъг корнер бе пратен на задна греда, там Родри посрещна с греда и на свой ред много прецизно намери Холанд, който отбеляза първото попадение за сезона в Премиър лийг. По този начин норвежецът прекъсна и головата си суша в последните няколко двубоя на своя тим.

Само две минути по-късно домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като пресата им свърши работа, а след това Зеки Амдуни влезе в наказателното поле, където се строполи след съприкосновение с Мануел Аканжи, но съдията подмина ситуацията.

Манчестър Сити сякаш загуби концентрация в следващите няколко минути, когато пресата на домакините започна да дава резултат и те създадоха няколко доста опасни положения. Само добрите намеси на Родри и Кайл Уокър обаче предотвратиха попадение. Постепенно играчите на Гуардиола отново поеха контрола и се нуждаеха само от няколко минути, за да осъществят брилятнтна контраатака завършена с второ попадение на Холанд.

Футболистите на Венсан Компани постепенно се съвзеха от ранния удар и изнесоха играта в противниковата половина. Лоша новина за Джосеп Гуардиола дойде в 22-ата минута, когато Кевин Де Бройне получи травма и трябваше да бъде заменен от Матео Ковачич, който пък от своя страна направи своя дебют в Премиър лийг с екипа на Манчестър Сити.

Гостите ще искат да дадат успешен старт на своята кампания в първенството, след като преди по-малко от седмица загубиха на финала за Къмюнити шийлд срещу Арсенал след дузпи. От своя страна домакините също ще са амбицирани да започнат положително сезона.

Футболистите на Манчестър Сити стигнаха до третото си попадение петнайсетина минути преди края на редовното време, когато центриране от фал не бе добре изчистено, а топката попадна в краката на Родри, който отблизо прати топката в мрежата на Бърнли за трети път.

Картина от мача – ТУК

БЪРНЛИ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:3
0:1 Ерлинг Холанд (4), 0:2 Ерлинг Холанд (36), 0:3 Родри (75)